Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: همین چند ماه گذشته بود که مهمان ناخوانده ای به نام کرونا قدم در کشور گذاشت، به دنبال شیوع این ویروس علاوه بر به خطر افتادن جان و سلامت شهروندان، ضربه مهلکی به اقتصاد و معیشت خانواده‌ها وارد شد. تعطیل شدن مشاغل به دلیل جلوگیری از شیوع کرونا داغی مضاعف بر دل کارگران گذاشت.

کارخانه چدن خوسف از جمله مشاغلی بوده که بنا به گفته کارگرانش، به دلیل شیوع کرونا؛ در ۱۲ اسفند ماه سال گذشته درست با اولین مورد مثبت این بیماری در استان تعطیل شد و پرونده اخراج بیش از ۲۰۰ نفر را پیچید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گذشته از ضربه اقتصادی وارده به کارگران، بی مهری مسئولان دردی دیگر بر تن خسته این افراد است چراکه اخراج شدگان می‌گویند که اگرچه مسئولان به دلیل کرونا کارگران را اخراج کردند اما چرا باید فقط کارگران ایرانی به دنبال شیوع این ویروس بیکار شوند و چینی‌ها همچون گذشته در کارخانه حضور داشته باشند؟

امروز با گذشت قریب به چهار ماه از اخراج کارگران، هنوز برای فعالیت دوباره این کارخانه تمهیداتی اندیشیده نشده است. مسئله قابل تأمل در این داستان جایی است که علی رغم تولید ۱۵ هزار تن چدن، برخی از متولیان می‌گویند کارخانه تاکنون یک کیلو چدن هم تولید نکرده است.

چشم انتظار تماس مسئولان هستیم

یکی از کارگران کارخانه در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پنج ماه در کارخانه چدن مشغول به کار بودم، افزود: در ابتدا به عنوان نیروی احداث به‌کارگیری شده بودم اما از آغاز به کار کارخانه در بخش تولید فعالیت داشتم.

وی که می‌خواهد از نامی مستعار برای او استفاده شود، ادامه داد: در اسفند ماه سال گذشته ما را به دلیل کرونا اخراج کردند و قرار بر این بود که برای ادامه فعالیت با ما تماسی داشته باشند.

وی با بیان اینکه با گذشت چهار ماه هنوز تماسی گرفته نشده و هنوز چشم انتظار تماس مسئولان هستیم، افزود: وقتی رستوران‌ها، محافل عروسی و دیگر اماکن پر تجمع باز شود چرا بخش تولید فعال نمی‌شود.

وی افزود: اگر کارگران را برای شیوع کرونا تعطیل کرده بودند، چرا کارگران چینی هنوز در کارخانه حضور دارند؟

حکایت ۴ ماه خانه نشینی

یکی دیگر از کارگران در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تا ۱۲ اسفند ماه سال گذشته و به مدت چهار ماه در کارخانه کار کرده‌ام، افزود: با تعطیل شدن کارخانه افراد زیادی بیکار شده‌اند.

وی با بیان اینکه در کارخانه شمش چدن تولید می‌شد، اظهار کرد: بیش از ۲۳۰ نیروی ایرانی و مابقی نیروی چینی در کارخانه فعالیت داشتیم.

این کارگر بیرجندی که در بخش آزمایشگاه مشغول به کار بوده است، افزود: اندازی گیری مواد ورودی مانند زغال سنگ و رطوبت چدن در آزمایشگاه انجام می‌شد.

وی با بیان اینکه بنا بر شنیده‌ها بسیاری از کارگران خارجی در کارخانه مشغول فعالیت هستند، افزود: افرادی تنها برای کسب درآمد روزانه مسیر سربیشه تا خوسف را در رفت و آمد بودند که متأسفانه بیکار شدند.

یکی دیگر از کارگران در گفت و گو با مهر با بیان اینکه برای فعالیت در شغلی دیگر حتی سراغ بنایی رفته‌ام، افزود: طی چهار ماه تنها توانسته ام دو روز بنایی کنم چراکه در شرایط کنونی کسی شاگرد بنا نمی‌پذیرد.

وی با بیان اینکه برای نجات زندگی خانواده‌ام حتی در آژانس مشغول به کار شده‌ام، گفت: روزانه دو تا سه مسافر جا به جا می‌شود که درآمدش همان پول بنزین نمی‌شود.

کارخانه چدن فعال شود

یکی دیگر از کارگران هم در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: بیکار شدن از کارخانه به اقتصاد خانواده‌ام ضربه شدیدی وارد کرد.

وی که دارای دو فرزند است، افزود: بعد از تعطیل شدن کارخانه تحت پوشش مالی پدرم قرار گرفتم و شرمنده خانواده شده‌ام.

این کارگر با بیان اینکه کارخانه روزهای خوبی داشت و به نحو مطلوبی فعالیت داشتیم، افزود: حتی یک ماه هم در پرداخت حقوق و حق بیمه کوتاهی نمی‌شد اما اکنون بیمه بیکاری‌ام هنوز واریز نشده است.

وی ادامه داد: با تعطیل شدن ناگهانی کارخانه بسیاری از افراد با مدرک لیسانس بیکار و خانه نشین شده‌اند.

این کارگر بیرجندی خواستار فعالیت دوباره کارخانه شد و بیان کرد: وقتی تمام اماکنی که فعالیت شأن در عصر کرونا ممنوع بود، آغاز به کار کرده‌اند باید کارخانه هم راه اندازی شود.

وی با بیان اینکه چشم کارگران به فعالیت دوباره کارخانه چدن است، اظهار کرد: در شرایط اقتصادی پیش رو بیکاری بزرگترین مشکل برای یک مرد بوده بنا بر این از مسئولان خواستاریم برای بازگشت کارگران به کارخانه چاره اندیشی کنند.

خبرهای خوش فرماندار برای کارگران

فرماندار خوسف در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: بر اساس تصمیم سفارت چین، کارخانه چدن باید در ایام شیوع بیماری کرونا تعطیل باشد.

محمد شفیعی با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای فعالیت این کارخانه بیان کرد: بر اساس پیگیری‌های مسئولان استانی و سفارت، به محض اینکه اولین پرواز ایران- چین برقرار شود، فاز اول و دوم شامل کک و گندوله راه اندازی می‌شود.

وی با بیان اینکه بر اساس پیگیری‌ها پرواز ایران- چین طی ماه آینده برقرار می‌شود، افزود: برای راه اندازی دیگر فازها متخصص ایرانی نداریم و گروهی دیگر از چینی‌ها می‌آیند.

شفیعی با بیان اینکه در حال حاضر نیروها و ۷۳ مهندس چینی در کارخانه حضور دارند ولی فعالیت نمی‌کنند، گفت: این افراد متقاضی برگشت به چین هستند و به دلیل کرونا اجازه رفت و آمد به داخل کارخانه را نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه بین ایران و چین پروازی برای بازگشت این افراد وجود ندارد، اظهار کرد: چینی‌ها داخل کارخانه خوابگاهی دارند که زندگی می‌کنند اما فعالیتی در کارخانه ندارند.

تولید ۱۵ هزار تن چدن

فرماندار خوسف بیان کرد: ۱۰ نفر نیروی ایرانی که بیکار شده بودند را برای کار در فضایی خارج از کارخانه به کار گیری کردیم و این روند ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به بیمه بیکاری کارگران بیان کرد: ۱۵۰ نفر از کارگران مشمول بیمه بیکاری قرار گرفتند که امید است مبلغی طی هفته جاری به حساب شأن واریز شود.

شفیعی بیان کرد: افرادی مشمول بیمه بیکاری می‌شوند که بیش از شش ماه در کارخانه فعالیت داشته‌اند.

وی بیان کرد: طی دو ماه فعالیت کارخانه به صورت آزمایشی قریب به ۱۵ هزار تن چدن تولید شده است.

شفیعی اظهار کرد: ظرف دو ماه آینده خبرهای خوبی در راستای بازگشایی و فعالیت دوباره کارگران خواهیم داشت.

کارگران نیازمند حمایت مسئولان

مشاور کارخانه چدن خوسف هم در این خصوص با اشاره به تعطیلی کارخانه چدن بیان کرد: فعالیت نیروهای این کارخانه به صورت قراردادی و مدت زمان قرارداد تا پایان اسفند ماه بوده است.

سید حسن جعفری در گفتگو با مهر با بیان اینکه بیکاری کارگران ایرانی از دغدغه‌های اصلی و مهم ما است، اظهار کرد: صیانت کار، کارگر و تولید در سال جهش تولید نیازمند اخذ تدابیری ویژه است.

پیش بینی می‌شود تا سه ماه آینده کارخانه تعطیل باشد زیرا هنوز زیرساخت‌های شرکت چدن مانند گاز رسانی آماده نشده است وی با بیان اینکه از اداره کار تقاضا داریم که طی سه ماه بیمه بیکاری و بسته معیشتی را برای کارگران این کارخانه فراهم کنند، افزود: کارگران برای بیمه بیکاری ثبت نام داشته‌اند اما هنوز مبلغی پرداخت نشده است.

جعفری با بیان اینکه پیش بینی می‌شود تا سه ماه آینده کارخانه تعطیل باشد، افزود: هنوز زیرساخت‌های شرکت چدن مانند گاز رسانی آماده نشده است.

وی با اشاره به حقوق کارگران بیان کرد: تا پایان سال گذشته تمام حقوق، پاداش و بیمه نیروهای کارخانه چدن پرداخت شده است.

یک کیلو چدن تولید نشده است!

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در پاسخ به سوالی پیرامون تعطیلی کارخانه چدن در گفتگو با مهر بیان کرد: این کارخانه هنوز فعال نبوده که بخواهد تعطیل شود.

داوود شهرکی با اشاره به زیرساخت‌های این کارخانه بیان کرد: خط گاز کارخانه تأمین نشده و تأمین گاز از شهرک صنعتی خوسف در دست پیگیری است.

وی با بیان اینکه این کارخانه حتی یک کیلو چدن تولید نکرده است، افزود: کارخانه چدن خوسف اصلاً کارگری ندارد و کارگران فعلی تنها نیروی احداث کارخانه هستند.

شاید به آقای مدیرکل که سکان مدیریتی در سال جهش تولید را به دست دارد باید تیتر اخباری را که اواخر دی ماه و اوایل بهمن ماه برای آغاز به کار این کارخانه به صورت آزمایشی یادآوری کرد که امروز شاهد پاک کردن صورت مسئله برای حل مشکلات نباشیم.

(کارخانه چدن کویر خاوران به صورت آزمایشی وارد چرخه تولید شد / اولین شمش چدن به صورت آزمایشی در خوسف تولید شد) از جمله تیتر اخباری است که اواخر سال گذشته در رسانه‌ها منتشر شد و امروز نیز فرماندار شهرستان خوسف اعلام کرده است که ۱۵ هزار تن چدن در این کارخانه تولید شده است.

در شرایطی که کرونا به اقتصاد خانواده‌ها چنگ انداخته، شایسته نیست که مسئولان بر زخم این ویروس دردی دیگر بگذارند. از گفته‌ها پیداست که کارگران ایرانی چشم به زنگ متولیان دوخته‌اند تا با بازگشت شأن به کارخانه، زندگی شأن را رنگی دیگر ببخشند.

کد خبر 4947853

منبع: مهر

کلیدواژه: بیرجند ویروس کرونا شیراز بوشهر شهرکرد قزوین شیوع کرونا آتش سوزی ایلام آتش سوزی جنگل ها بیرجند گرگان زلزله یاسوج صنایع دستی گفت و گو با خبرنگار مهر صورت آزمایشی فعالیت دوباره کارخانه چدن بیمه بیکاری چدن تولید تعطیل شدن ماه آینده سال گذشته اسفند ماه تعطیل شد چهار ماه تولید شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۸۴۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع‌آوری واکسن‌ کرونای شرکت آسترازنکا در سطح جهان

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما؛ از لندن، روزنامه دیلی میل نوشت قربانیان واکسن کرونای شرکت آسترازنکا از شنیدن خبر جمع آوری واکسن‌های این شرکت ابراز شادی می‌کنند، زیرا می‌گویند این واکسن ها، عوارضی داشته است.

این روزنامه نوشت: وکلای ۸۱ نفر از اعضای خانواده قربانیان کنندگان واکسن کرونای شرکت آسترازنکا در انگلیس می‌گویند از این پس، فرد دیگری آسیب نخواهد دید.

به نوشته دیلی میل، شمار بسیار اندکی از دریافت کنندگان واکسن کرونای شرکت آسترازنکا می‌گویند عوارض این واکسن، به مرگ ۸۱ نفر در انگلیس منجر شده است، اما چون اعضای خانواده قربانیان، در مدت معین شده سه ساله، شکایت نکرده اند، نمی‌توانند غرامت دریافت کنند.

روزنامه دیلی میل نوشت: در زمان آغاز همه گیری کووید، واکسن آسترازنکا به عنوان پیشتاز دانش انگلیسی به بازار آمد، اما در ماه‌های اخیر، درباره عوارض لخته شدن خون در دریافت کنندگان آن، اخبار متعددی منتشر شده است.

به نوشته این روزنامه، واکسن کرونا را دانشگاه اکسفورد و شرکت آسترازنکا ساختند و از امروز، این شرکت، داوطلبانه، تبلیغات درباره واکسن را در کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، ادامه نمی‌دهد.

این شرکت اعلام کرده است به علت به بازار آمدن واکسن‌های جدید و کاهش تقاضا برای واکسن کرونا، ساخت و تولید واکسن کرونا را در سراسر جهان، متوقف می‌کند.

شرکت آسترازنکا، شرکت دارویی انگلیسی – سوئدی است.

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری واکسن‌ کرونای شرکت آسترازنکا در سطح جهان
  • واکسن‌های آسترازنکا از سراسر جهان جمع‌آوری می‌شوند
  • شناسایی سرمایه‌گذار اولیه‌ برای کارخانه فولاد ازنا
  • پورمحمدی: گفتند شما بخورید و بخوابید، لیست شانا رأی می‌آورد /شنیدم ۴، ۵ نفر در دولت تصمیم نهایی را می‌گیرند /رائفی‌پور بیکار است، قالیباف زرنگ!
  • واکنش تند به استخدام یک خانواده ۵ نفره در صداو سیما
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • مانوئل نویر: با ترس به سانتیاگو برنابئو نیامده‌ام؛ شانس صعود به فینال را داریم
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند